Power to the Streets

De bekende Brits- Moslim graffitikunstenaar Mohammed Ali brengt op uitnodiging van LiteSide Power to the streets! in Amsterdam. Gedurende tien dagen begeleidt Ali jongeren uit vier stadsdelen in Amsterdam bij het maken van hun eerste kunstwerken. Dit project vindt plaats van 17 t/m 27 juni.

Power to the streets! is voor jongeren vanaf 14 jaar en wordt uitgevoerd in de stadsdelen Noord, Oost, West en Nieuw-West. Naast een workshopmiddag op middelbare scholen gaat Ali ook in de wijken zelf aan slag. Hij werkt hierbij op een zelfde manier als in Birmingham, New York en Melbourne, waarbij belangrijke gebeurtenissen en symbolen uit de leefwereld van jongeren terug komen in de werken. Door jongeren zichzelf te laten uiten in woord en beeld ontstaat er openheid en respect voor elkaars ideeën met als groter doel een onderlinge dialoog. Mohammed Ali wordt tijdens Power to the streets! geassisteerd door de Nederlandse kunstenaar Ronald Duikersloot.

Mohammed Ali combineert in zijn werken traditionele Islamitische kaligrafie met graffitikunst tot een aansprekend geheel. Ali ziet zichzelf in de lijn van de traditionele ‘boodschapkunst’ die teruggaat tot het oude Egypte. Via dit project tracht hij talenten te ontdekken die vervolgens tijdens de zesde editie van het LiteSide Festival op 19, 20 en 21 augustus samen met Ali en Duikersloot een schot mogen beschilderen.

De resultaten van de community-art activiteiten blijven zichtbaar in de verschillende stadsdelen en worden daarmee kunst van en over de buurt. De resultaten van dit project worden ook op liteside.nl gepubliceerd.

Tijden & Locatie

  • zaterdag 18 juni van 11.00 tot 20.00 uur; Productiehuis de Valk, IJplein 3, Amsterdam Noord
  • zondag 19 juni van 11.00 tot 18.00 uur; Polderweg Amsterdam Oost (omgeving van het stadsdeelkantoor)
  • zaterdag 25 en zondag 26 juni van 12.00 tot 18.00 uur; Sloterplas festival (zuidoever / Cornelis Lelylaan) Amsterdam Nieuw West

Volg Mohammed Ali

Mohammed Ali en het Vaticaan

Mohammed Ali in Bradford